BORANG BE LHDN | DOWNLOAD BORANG BE ANDA SEKARANG

by abgteror on April 16, 2011

in Rakyat

Assalamualaikum dan salam satu blogger. Seperti yang semua sedia maklum, tarikh akhir pengisian borang BE akan berakhir tak lama lagi iaitu tarikh akhirnya pada 30 April 2013. Sudahkan anda menunaikan tanggungjawab anda? Hehe, macam nak mengundi la pulak kan. Bagi yang dah isi tu bagus la. Tapi bagi yang masih liat tue, jangan la sampai kerajaan nak ambil tindakan baru berebut orang nak isi. Cuma masalahnya tahun nie tak disediakan borang online seperti tahun2 sebelum. Kini telah diperkenalkan e-Filling.

>>>DOWNLOAD BORANG BE 2012<<<

Jadi yang paling senang isi borang online eFilling di laman http://e.hasil.gov.my. Tak payah nak guna borang manual lagi. Cuma isi ikut yg ada dalam EA Form. Cuma untuk pelepasan cukai tu jer nak kena tengok sikit. Sebab lain org lain dia punya pelepasan cukai. Dan jangan lupa sape2 yg ada subscribe streamyx atau internet boleh dapat rebat sehingga RM500 yg baru diperkenalkan tahun ni.
borang+be
1. Yang belum ada pin untuk guna eFilling.
- boleh mohon cepat untuk dapatkan pin melalui emel kpd pin@hasil.gov.my atau telefon 1 800 88 3010
2. Yang lupa kata laluan.
- boleh reset semula seperti berikut :
1. Klik ikon ‘ e-Filing’ pada Laman Web www.hasil.gov.my
2. Klik butang ‘terlupa kata laluan’
3. Masukkan nombor Kad Pengenalan
4. Pilih soalan bagi petunjuk kata laluan
5. Masukkan jawapan bagi petunjuk kata laluan dan tekan butang ‘Hantar’
6. Masukkan kata laluan baru, sahkan dan tekan butang ‘Hantar’
7. Login e-Filing
8. Lengkapkan Borang Nyata Cukai Pendapatan dan ‘Hantar’
Atau ikuti langkah dalam gambarajah atau download borang secara PDF “DISINI“.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 2 votes)
BORANG BE LHDN | DOWNLOAD BORANG BE ANDA SEKARANG, 6.0 out of 10 based on 5 ratings
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 12 comments… read them below or add one }

LEE KWET FEE April 9, 2013 at 16:24

PLEASE EMAIL ME THE BORANG BE 2012 TODAY, THANKS.

Reply

abgteror April 10, 2013 at 09:56
ivy April 8, 2013 at 17:31

Please forward Form BE 2012 to me.
Thank you.

Ivy

Reply

abgteror April 10, 2013 at 09:56
ivy April 8, 2013 at 17:30

Can you please forward Form BE 2012 to me.
Thank you.

Reply

Lim Eng Ju April 6, 2013 at 23:30

Sila email borang BE 2012 bagi saya….thank you.

Reply

abgteror April 10, 2013 at 09:56
abgteror April 10, 2013 at 09:57
SOW SAU YING April 6, 2013 at 11:45

Sila email borang be bagi saya….thank you.

Reply

abgteror April 10, 2013 at 09:56
CHAN YOKE HOE July 18, 2012 at 23:38

saya tidak dapat borang be sila post bagi saya

Reply

abgteror July 19, 2012 at 00:17

f u pay the stamp and transported. i will

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Contact-Penafian-SiteMap@abgteror