BORANG PERMOHONAN POLITEKNIK 2012 BAGI LEPASAN SPM

by abgteror on January 23, 2012

in Pendidikan

BORANG PERMOHONAN POLITEKNIK 2012 BAGI LEPASAN SPM | Permohonan kemasukan ke Politeknik 2012 bagi lepasan SPM kini sudah dibuka. Kepada calon SPM 2011, anda boleh membuat permohonan ke politeknik melalui program kemasukan ke Institusi Latihan Teknikal & Vokasional (TEVT) dan Institusi Latihan Kemahiran Awam (ILKA).

new!!! BORANG PERMOHONAN POLITEKNIK SESI 2013/2014

Syarat Minimum Kemasukan Politeknik

  • 1. Warganegara Malaysia
  • 2. Boleh membaca, menulis dan mengira.
  • 3.  Lulus Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris
  • 4. Serta mendapat kepujian dalam 5 matapelajaran yang lain.

Untuk mendapatkan maklumat tentang syarat kemasukan politeknik mengikut program, Sila layari Syarat Am Kemasukan Politeknik

-

Permohonan Online Politeknik 2012

Untuk membuat permohonan, sila ke laman web rasmi Permohonan Politeknik 2012 KPT.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.4/10 (42 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +10 (from 12 votes)
BORANG PERMOHONAN POLITEKNIK 2012 BAGI LEPASAN SPM, 7.4 out of 10 based on 42 ratings
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 14 comments… read them below or add one }

Darshini a/p Govinda rajan March 21, 2013 at 23:34

Sy lulus atas dlm bahasa melayu dan bahasa inggeris..selain itu, 2subjek kepujian tinggi 1kepujian atas 2lulus atas

Reply

gunasilan December 30, 2012 at 23:34

baru habis tahap 3 nak masuk politeknik untuk bahagian automotif diploma

Reply

Patrick Bair December 23, 2012 at 22:52

klau kita lulus bahasa inggeris tpi x dpt 5 kredit mcm mna lh??????

Reply

afiq November 25, 2012 at 06:04

kalau 5 kepujian bi fail mcm mne ??

Reply

ajay August 31, 2012 at 14:56

blh x kita dapat layak jika kita dapaT 3 kepujian ………….?

Reply

abgteror September 1, 2012 at 12:40

insyallah boleh tapi jangan ade yang fail dah la…mate ngan bm ngan bi paling penting…

Reply

afiq November 25, 2012 at 06:05

kalau 5 kepujian bi fail mcm mne ?

Reply

ajay August 31, 2012 at 14:51

blh x kita layak kalo kitab dapat 3 kepujian …………?

Reply

Akulah.com April 27, 2012 at 09:42

sekarang pemohonan da ditutup kan.. tngk website dia tadi, da tak leh

Reply

abgteror April 27, 2012 at 11:32

haah la…tapi tuk rayuan belum lagik…

Reply

aisyah May 8, 2012 at 09:39

rayuan bila lak…

Reply

cmirulzz July 18, 2012 at 00:17

ntahlar….gua pun tak tw…hahahaha

kanmani March 27, 2012 at 16:08

hai

Reply

cmirulzz July 18, 2012 at 00:16

hai jua…hehehe

Reply

Leave a Comment

{ 3 trackbacks }

Previous post:

Next post:

Contact-Penafian-SiteMap@abgteror