BORANG PERMOHONAN POLITEKNIK SESI DISEMBER 2012

by abgteror on August 29, 2012

in Pendidikan

BORANG PERMOHONAN POLITEKNIK SESI DISEMBER 2012 | Untuk maklumat pemegang SPM dan juga Sijil Politeknik, permohonan kemasukan ke program Diploma Politeknik bagi sesi Disember 2012 akan dibuka semula tak lama lagi.

Borang permohonan Politeknik sesi Disember 2012 boleh didapati bermula 13 Ogos 2012. Panduan mengisi borang dan syarat-syarat kelayakan anda boleh lihat disini.

Kemudahan “Hotline” dan “Helpline” disediakan untuk membantu menjawab sebarang kemusykilan calon. Calon boleh menghubungi Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar, Jabatan Pengajian Tinggi (BPKP, JPT) di talian telefon 03-88706767 dan 03-88706777 untuk bantuan.

Pendaftaran Online ke Politeknik

Senarai Program yang ditawarkan:

Lulusan SPM (Politeknik Premier)
Lulusan SPM (Politeknik Konvensional & METrO)
Lulusan Sijil Politeknik
Lulusan Sijil Kolej Komuniti
Lulusan Sijil Institut Kemahiran
Lulusan Diploma Politeknik

Mulai tahun 2012 kemasukan pelajar ke tiga Politeknik Premier iaitu Politeknik Ungku Omar (Perak), Politeknik Johor Bahru (Johor) dan Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (Selangor) akan diselaraskan oleh BPKP JPT.

DAFTAR SEKARANG

Keputusan Permohonan Ke Program Diploma di Politeknik Premier / Konvensional / METrO

 

Mulai 3 November 2012

 

Keputusan Permohonan Ke Program Diploma
Bagi Lulusan Sijil Kolej Komuniti / Politeknik KPT / Institut Kemahiran

 

Mulai 3 November 2012

 

Rayuan Kemasukan Ke Politeknik

 

Mulai 3 November 2012 hingga 11 November 2012

 

Pendaftaran Pelajar Baharu Sesi Disember 2012

 

9 Disember 2012

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.5/10 (19 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
BORANG PERMOHONAN POLITEKNIK SESI DISEMBER 2012, 7.5 out of 10 based on 19 ratings
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 40 comments… read them below or add one }

mohamad isa February 9, 2013 at 00:19

adakah tidak prlu spm.. klo dah ada sjil kolej komuniti nak msuk poli

Reply

syaidah January 1, 2013 at 17:30

Abgteror! Kalau semua subject lulus axcept for math boleh ke apply poli?

Reply

abgteror January 3, 2013 at 09:19

boleh…..yang paling tak boleh kalau fail bahasa english or BM…..yg lain ok jea…

Reply

nana November 28, 2012 at 11:45

sy kemasukan politeknik sesi jun 2012,bole x sy mohon utk ptptn sesi disember…tp sekarang dah november..bole online lg ke??

Reply

Fifie November 11, 2012 at 22:39

Salam..nk tnyer,,bler kuar result rayuan kemasukan politeknik sesi december 2012 yer

Reply

Rose February 14, 2014 at 23:05

I agree that chosing a saeciplty is challenging because they are so diverse and there are several to choose from. I can also see Neonatal as a hard job and emotionally draining as well.

Reply

Fiezah November 3, 2012 at 14:57

Salam..sy nk tnya,,apa syarat kemasukan diploma rekabntuk fesyen n pakaian ye

Reply

shafatin October 14, 2012 at 22:35

salam..maaf sy na tye??ble blh beli nom pin ptptn untuk disember 2012..then,mcm mne na mohon..plezz..sy plukan bantuan anda semua..

Reply

Edward February 14, 2014 at 12:35

i already got the sclirahshop KPTM (skim latihan tenaga pengajar)..i know that have to further master.. juz want to know how to do the master in engineering and is it possible to get the placement at my university as lecturer ?

Reply

rozi October 11, 2012 at 19:53

intake ke 2 punya bulan berapa pulak ..?kalau rayuan punya boleh mohon x .?

Reply

abgteror October 14, 2012 at 21:12

rayuan belum dibuka sebab masih belum terima kemasukan. berdasarkan penolakan dan sebagainya, baru proses rayuan dan permohonan semula akan dibuka.

Reply

rozi October 9, 2012 at 09:14

tolongla saya nak masuk poli..boleh mohon lagi tk

Reply

abgteror October 11, 2012 at 09:07

Dah lepas tarikh tu..kene tunggu untuk intake akan dtg….intake kedua pulak yea

Reply

nazren October 24, 2012 at 02:07

agak2 bila intake dua to erk

Reply

ayampenyek August 29, 2012 at 16:10

tetiba rasa nk masuk poli hehe :D

Reply

abgteror August 29, 2012 at 16:41

hahahha….dah tua nanti pun bole laaa

Reply

ana aliza August 15, 2012 at 20:41

salam….. kalo xde no pin xley mohon ae….. tp, knp mase wat kat upu dlu, xdpt aek g mane2 poli?????? kalo math dpt D, past ke?

Reply

abgteror August 29, 2012 at 11:56

math D kira lulus la tu….

Reply

syera August 14, 2012 at 13:08

Borang permohonan Politeknik sesi Disember 2012 boleh didapati bermula 13 Ogos 2012,tapi mana borang nya ?kalau tak de borg cmana nk isi :’( siapa yg tahu,bagi link,please:’)

Reply

mamed August 10, 2012 at 16:10

pa laman web tuk isi scra online nie ,,, tolong bha,,,, plezzzzzzzzzzzzzzz
n biala bru bleh isi?

Reply

abgteror August 10, 2012 at 20:16

dah check….13 hb pulak……dulu cakap 8hb, pastu 10, skang 13hb ogos 2012. Then poli sendiri akan buka e-permohonan. sebelum nie Mohe.gov.my yang uruskan. apapun abgteror akan cuba carik borang online berada dimana sebenarnya. ok?

Reply

Abdulbaki February 15, 2014 at 05:00

If the person was your fnierd, they would probably be happy to hear from you. It would be a pleasant surprise to reconnect.If they don’t reply, it could be the wrong email address or an email address that they no longer use.I use it every day.

Reply

mamed August 10, 2012 at 16:00

skrg suda leh isi kha????

Reply

ketodd August 10, 2012 at 15:33

10 ogos dah bley isi kan . mana borang tu ? kat mana nak isi ni ? tolong laa .

Reply

lorenzo August 10, 2012 at 11:05

hari ni da boleh apply ke permohonan?sbb saya cuba td,masih x dpt..

Reply

abgteror August 10, 2012 at 11:20

Aik….sepatutnya dah boleh hari ini kalau nak ikut arahan dari kementerian. ade perubahan lagi ke sebab org kalut nak raya? ishk….

Reply

Fatin Fatehah Jamaluddin August 9, 2012 at 13:43

salam,saya nak tanye,10 ogos tu tarikh eply poli o tarikh beli nompin at BSN n
saye dah beli nom pin,31/7 ari tu,so ley gune x tok eply poli t. . .or kne beli laen. .

Reply

abgteror August 9, 2012 at 15:52

10 ogos tarikh mula no pin dijual dan tarikh pendaftaran baru sesi disember 2012. kalau pin yang sebelum tu tak pasti tapi mungkin sama jea kot. apa kata cuba masukkan pin tu dulu nanti

Reply

Nurul August 5, 2012 at 23:38

10 ogos ye start beli no pin ? kat mana nak tgk borang permohonan nye ye ? xdapat search lah pulak . :)

Reply

abgteror August 7, 2012 at 09:38

klik la lulusan ape. spm or diploma tu….

Reply

nurul August 1, 2012 at 21:55

so boleh isi lagi ke x permohonan politeknik sesi disember ni? confuse lah… tolong saya

Reply

abgteror August 2, 2012 at 17:41

boleh…10 ogos tarikh mula dan tarikh beli no pin BSN…..nanti baca tarikh tutup dia bulan september…. dun worry

Reply

ira August 1, 2012 at 21:20

saya da beli pin upu time bln 7.pin tu still boleh gune kan?

Reply

abgteror August 2, 2012 at 17:42

yang tu tak pasti tapi boleh mencuba dulu 10 ogos nie. kalau lepas alhamdulillah…kalau tak, beli jea lain

Reply

nor farissa binti razali August 1, 2012 at 10:48

confuse laaa..mane satu yang btol nie..

Reply

abgteror August 1, 2012 at 12:13

last minit kementerian ubah tarikh. nak pening buat ape. bila dah mula jual kat BSN tu dah leh apply la….

Reply

nurul July 31, 2012 at 23:20

sbnarnya bila keluar no pin politeknik ni… 1 ogos ke 10 OGOS??? TOLONG LAH SAYA PLLLLLEEEEEEEEEEEEEZZZZZZZZ…..

Reply

abgteror August 1, 2012 at 08:35

kalau ikut info dari mekenterian 1 ogos la….kalau ade berita shih ditunda sampai 10 tak tau la pulak

Reply

kida August 6, 2012 at 22:14

ape ni,,buat pening kpale jer,,,1 ogos ker 10 ogos,,,aduh,,,nnti melbhi had….kempunan nak study kat politeknik,,,,umo pun dah tue ni,,haha

Reply

abgteror August 7, 2012 at 09:36

harinie dah 7….ade ape2 berita tak? kalau takde maknenya 10 ogos la…ape plak nak pening pala…

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Contact-Penafian-SiteMap@abgteror