KONSERT RHYTHM OF THE SOUL – DIBAWAH LANGITMU ANJURAN ILUVISLAM

by abgteror on March 18, 2012

in Agama

Konsert Rhythm Of the Soul: Di Bawah LangitMu merupakan satu inisiatif yang cukup berbeza apabila iLuvIslam Radio bakal menganjurkan konsert yang bertajuk “Rhythm Of The Soul: Di Bawah Langit Mu”, Satu langkah positif yang akan mencorakkan lagi perkembangan muzik Nasyid yang telah terpinggir sejak kebelakangan ini . Namun, ada kelainan yang ingin mereka tampilkan kali ini, tidak seperti konsert nasyid yang biasa diadakan di segenap pelusuk negara.

Konsert ini bakal diadakan pada 20 dan 21 April 2011 bertempat di Dewan Muktamar, Pusat Islam Kuala Lumpur. Mengambil konsep zikir sebagai tema konsert ini merupakan satu kelainan dan pertama kali diadakan di Malaysia. Konsert ini bakal menampilkan penyanyi lagu dakwah terkenal Indonesia iaitu Opick, juga merupakan komposer lagu ‘Dealova‘ nyanyian Once. Penyanyi yang terkenal dengan lagu ‘Ketika Cinta Memanggil‘ juga di nyanyikan oleh Dato’ Siti Nurhaliza ini bakal bergabung dengan beberapa figura besar yang bakal muncul sama.

Menariknya, konsert ini mencipta satu kelainan apabila konsep zikir menjadi tema utama dalam persembahan kali ini. Lima figura besar tanah air yang terkenal dengan kemerduan album-album zikir mereka antaranya Hafiz Hamidun, Ustaz Dzulkarnain, Ustaz Amal, Hazamin Inteam dan Munif Hijjaz turut terlibat dalam persembahan selama dua malam ini.

Menurut kenyataan yang diterbitkan di dalam laman web mereka (www.konsert-ros.com), Diantara objektif konsert tersebut ialah menggalakkan ummat Islam untuk setiasa berzikir dan bertasbih kepada Allah SWT. Menurut mereka lagi, Zikir adalah suatu jalan untuk mendekatkan kita dengan Allah SWT dan menjadikan kita selalu diingat Tuhan kita walaupun berada di dalam sebuah konsert. Tiket konsert berharga RM89 dan RM149 boleh didapati di laman web mereka, www.konsert-ros.com atau dengan menghubungi talian 03-55232853

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
KONSERT RHYTHM OF THE SOUL - DIBAWAH LANGITMU ANJURAN ILUVISLAM, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post:

Contact-Penafian-SiteMap@abgteror