SEMAKAN ONLINE BR1M | STATUS PERMOHONAN BANTUAN RAKYAT RM500

by abgteror on January 13, 2012

in Rakyat

SEMAKAN ONLINE BR1M | STATUS PERMOHONAN BANTUAN RAKYAT RM500 | Pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) kepada pemohon yang berjaya akan dibuat dalam bentuk baucer tunai, bermula Ahad ini. Pembayaran secara berperingkat itu dijangka mengambil masa dua bulan sehingga 15 Mac depan.

-

Panduan Semakan BR1M

  1. Baucer itu boleh ditunaikan di cawangan Bank Simpanan Nasional (BSN), CIMB dan Maybank di seluruh negara.
  2. Pemohon boleh menghubungi talian hotline 1800222500 mulai Isnin ini antara jam 9 pagi hingga jam 5 petang untuk memeriksa status permohonan.
  3. Atau anda boleh mula menghantar pertanyaan email ke br1m2@treasury.gov.my.

Penerima Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) yang tidak dapat hadir semasa penyerahan bantuan itu boleh mendapatkan baucar bayaran berkenaan di Pejabat Daerah atau Pejabat Pembangunan Negeri di kawasan masing-masing.

Setelah mendapatkan baucar berkenaan, bolehlah ke bank yang ditetapkan untuk menukar baucar itu kepada wang tunai. Bagi pemohon yang permohonannya ditolak, anda perlu mengisi borang rayuan dengan segera. Pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia akan dilaksanakan sehingga 15 Mac 2012 mengikut jadual.

Tempoh penyerahan borang BR1M itu dilanjutkan selama satu bulan lagi sehingga 10 Februari depan.

-

Rayuan

Bagi pemohon yang gagal, rayuan boleh dibuat dengan menggunakan borang khas yang boleh diperoleh di pejabat LHDN, agensi kerajaan berkaitan atau dimuat turun menerusi laman web www.treasury.gov.my atau untuk mendownload borang rayuan sila klik DISINI.

Sebarang persoalan boleh dikemukakan kepada email :  br1m2@treasury.gov.my atau menghubungi talian hotline:
1-800-222-500 yang beroperasi dari jam 9 hingga 5 petang, Isnin hingga Jumaat bermula 1 November 2012.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.8/10 (137 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +19 (from 125 votes)
SEMAKAN ONLINE BR1M | STATUS PERMOHONAN BANTUAN RAKYAT RM500, 6.8 out of 10 based on 137 ratings
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 229 comments… read them below or add one }

Dek Noor March 31, 2013 at 16:14

Saya nak tau status bpa saya br1m dp
t ke tak 430830-10-5443.please reply

Reply

band March 25, 2013 at 12:41

saya nak tahu status permohonan BR1M saya lulus atau pun tidak…

Reply

aji bakhhil March 18, 2013 at 21:18

assalamualaikum, sy nk tanya, jika permohonan sy telah diluluska tp sy xdapat hadir pada waktu yang ditetapkan dalam surat krn maslah permohonan cuti, adakah sy masih bole collect voucher tu pd ms lain?berapa lamakah tempoh voucher BR1M ni boleh simpan sebelum dituntut oleh pemunya..?

Reply

Nor Azyyati Ismail March 14, 2013 at 12:14

Salam,

Mohon periksa nombor kembali kesahihan nombor 1300883010.

Ini kerana nombor 1300883010 adalah hotline Iskandar Malaysia BUKAN untuk pertanyaan BRIM.

Please make the correction accordingly in the entry post.

Reply

abgteror March 14, 2013 at 16:29

W’salam…. Saya telah semak dengan sumber dan terbukti ianya sah digunakan pada masa tersebut untuk semakan BR1M 1.0 kecuali sehingga march 2012 dimana talian tersebut tidak dapat digunakan. Terima kasih.

Reply

abgteror March 14, 2013 at 16:32

W’salam…. Saya telah semak dengan sumber dan terbukti ianya sah digunakan pada masa tersebut untuk semakan BR1M 1.0 kecuali sehingga march 2012 dimana talian tersebut tidak dapat digunakan.

Reply

anis March 6, 2013 at 21:29

assalamualaikum, sy nk tanya, jika permohonan sy telah diluluska tp sy xdapat hadir pada waktu yang ditetapkan dalam surat krn maslah permohonan cuti, adakah sy masih bole collect voucher tu pd ms lain?

Reply

mohd isham bin zoulkifli February 28, 2013 at 17:13

boleh saya tau x adakah saya layak br1m……sesi kedua ny…..

Reply

cheek Ai Fang February 28, 2013 at 11:32

lulus ker tak permohonan BR1M saya

Reply

cheek Ai Fang February 28, 2013 at 11:30

lulus ker tak permohonan BR1M saya!!

Reply

tuan azwarhida bt tuan sabari February 26, 2013 at 20:49

Nk tau,,,,sya trsenarai ke x,,,,

Reply

Lelly February 26, 2013 at 15:42

sy apply brim 2.0(Rm 250) tapi tak dapat. Sebab dah dapat voucher buku.
tapi tak pernah apply voucher buku pun. Agak2 boleh buat rayuan tak? sebab sy part time student (PLK).

Reply

jesveer kaur February 25, 2013 at 17:22

saya nak tahu bila saya akan dapat tahun lepas saya ada masalah surat saya hilang

Reply

jesveer kaur February 26, 2013 at 14:05

no reply til now my brim status.

Reply

keon February 25, 2013 at 12:25

sesiapa yg nak check pasal br1m boleh kol di nombor 1800882716

Reply

Br1M 2.0 February 19, 2013 at 19:06

Sesiapa yang nak semak permohonan samada LULUS ATAU TAK LULUS, boleh la telefon talian hotline yang diberi tu. kalau letak no i.c kat sini tak da sapa yang nak semakkan. MALAH BAHAYA SEBAB TAKUT disalahguna oleh pihak tak bertanggungjawab. Talian hotline yang mudah untuk ditembus @dijawab 1800 88 2716. kat sini boleh tanya permohonan berjaya atau tidak. kalau berjaya dia akan bagitau, tunggu surat ..bila boleh ambil dan di mana..

kalau bagi sesiapa yang terlewat terima surat tu..dapat surat kemudian tarikh ambil baucer dah terlepas. boleh juga telefon talian tersebut. dan bagitau dah terlepas tarikh. bagitau zon mana ambil. nnti dia akan satu no telefon untuk dihubungi iaitu pusat gerakan br1m. cnth bagi negeri selangor. then tel pusat gerakan..bagi alasan nti dia akan bagi no tel DUN yang terdekat. bagi alasan dan org di pjbt DUN akan bagitau tarikh baru utk ambil baucer..

ada sedikit kekurangan sistem kat sini iaitu ..kita tak boleh nak semak kat mana kita akan terima / ambil baucer..kalau dah lulus nak tak nak mmg kena tgu surat tu sampai rumah. kalau takde surat tu..tak dapat den nak nolong eh..:)

Reply

Aizee February 21, 2013 at 20:52

Sye dpt surat yg btau sye b’jaya dpt bantuan nie. Surat tarikh 22/1, tp sye dpt surat tu 8/2. Surat tu xb’sealed n xde pape chop di dpn btau collect bile n dimana. Sbb kwn2 yg len sume de chop maklumat collection kat smpul surat. Dah dkt 2 mggu call mcm2 no n email, sume xb’jwb. Antara no yg di panggil 1800222500, 1300883010 & 1800882716. Tlg la btau pe yg dah t’jadi. Nie da dkt2 nk mengundi nie.

Reply

shahrulhisham February 17, 2013 at 09:03

Saya nak tau bila brim saya akan dapat.

Reply

shahrulhisham February 17, 2013 at 09:02

Saya nak tau result brim saya

Reply

Abd malek February 15, 2013 at 19:52

Macam mana BR1M saya lulus atau tidak.
Tahun lepas dapat awal tahun ni cam mana.

Reply

Shaiful February 7, 2013 at 21:26

Dah nama nye hotline…mestilh talian nye hot….org yg dail pun bleh jd hot…hehehe….pegi je kt cawangan lhdn…tempat korang..senang citer…aku pun lom semak..entah dpt ke x…gaji aku lbeh cepat kluar dr duit brim nih..sbab aku trima gaji 2 kali dlm 1 bulan…..hehehe….

Reply

syaiful zahurin bin jaafar February 6, 2013 at 12:36

Saya telah berpindah dari klang ke perak..saya telah tukar alamat di perak..semalam saya call…mereka kata pmohonan saya telah lulus dan br1m telah di pos di klang..mereka tak up date alamat yg saya berikan..masalah saya mcm mane saya nk tau br1m 2 dipos dimana,sbb sya berada di perak..macam mana saya nak dapat bantuan 2..

Reply

maleksafulrizan bin na'am January 31, 2013 at 18:03

maleksaifulrizan bin na’am check permohonan bantuan satu malaysia…nk tahu lulus atau tidak….0172032438 ni number sya malek…aplay 06.11.2012 ..

Reply

jes January 31, 2013 at 15:16

Hai,nak tumpang ya.Saya ada apply untuk PERMOHONAN BANTUAN RAKYAT RM 250 tetapi,semasa saya telefon hotline pertanyaan untuk tukar alamat saya dalam permohonan,saya dimaklumkan bahawa saya tidak layak dan permohonan saya tidak berjaya.Apabila saya bertanyakan kenapa,operator bagi tahu saya yang,permohonan saya tidak diluluskan kerana saya sudah mendapat voucher buku.Padahal,saya tidak pernah mendapat voucher buku dan saya tidak lagi belajar.Apa yang sedang berlake sebenarnya,Saya rasa saya sebgai seorang warganegara yang layak mengundi,ini tidak adil bagi saya.Apa yang boleh saya buat dalam situasi ini???

Reply

mohdfariq January 13, 2013 at 05:22

salam,nak tnye ckit..sy dpt x br1m????

Reply

md said bin yaacob December 27, 2012 at 16:29

slam semua ,sy nak cuba semak lulus tak permohonan sy,terima kasih

Reply

NURUL December 27, 2012 at 12:30

SALAMMM NAK TANYA KALAU SAYA BARU DAFTAR BORANG BRIM ONLINE BOLEH DAPAT KER …??

Reply

Nizam June 22, 2012 at 09:42

Salam wat semua
Saya sudah membuat rayuan BR=
1M (RM500) saya di senaraikan tidak layak untuk mendapat Bantuan Rakyat 1 M=
alaysia. Jawapan nya masih tidak layak.
Maklumbalas dari pihak anda ,mengatakan
mlah pendapatan bulanan isi rumah melebihi RM 3,000.00, padahal gaji basic =
saya hanya RM1400.00 dan mempunyai 3 orang anak ,. Saya rasa layak untuk mendapat Bantuan Rakyat 1 Malaysia bagi menampung sedikit belajawan kami sekeluarga. Bila kami telepon LHDN utk wat rayuan mengatakan kami tiada tanggungan (tiada anak).
Di antara rakan saya pendapatan melebihi RM 3,000 ada yang dapat , tiada tanggungan maksud saya tiada anak, saya rasa pelik padahal gaji melebihi gaji saya.Mereka layak tapi kami tidak layak walaupun membuat rayuan kali ke 2.
Rakan2 minta wat rayuan lagi, saya tidak mahu nasib tidak menyebelah nanti jawapan yg sama,tidak layak. Tak faham macam mane dorang semak. walaupun kami suami & isteri bekerja tapi jgn pandang gaji kasar. tentu la x layak,
Bila dh tolak semua keperluaan tentular x sampai pun RM3000 bila di campurkan memandangkan kami punyai 3 anak. Yg pelik ader suami & isteri boleh dpt , macam mana la LHDN wat semakan…

Reply

Mr x February 13, 2013 at 17:18

LHDN memang Bangang!!!!!!!!!

Reply

taik kucin May 10, 2012 at 10:35

Salam … .pemohonan BRIM yg terahkir… rayuan akan menerima surat pengesahan seterusnya …sekurang kurang nya di bulan depan..May nanti…Salam

Reply

songlapman May 11, 2012 at 22:59

ujung blan nie ataou pertengahan blan dopan..dapek lah…jagei takut tahun dopan ado lagi..seround..sodapkan ..dapek suap ..duiek free..kein..tunggu lah 2013 akan dateing..

Reply

abgteror May 11, 2012 at 23:59

hok doh dapak blako diam dohh….insyallah kalu doh rezeki ado habuan kito….dok gitu bohh….

Reply

taik kucin May 10, 2012 at 10:23

taik kucing taik palat kato dah dapek ..surat tak do lak…

Reply

abgteror May 12, 2012 at 00:00

hahah…kongkekman tenkiu…..

Reply

Parthiban Radakrishnan April 30, 2012 at 18:06

Say a dapat tak…….say a nak tau je.
Nama:parthiban a/l radakrihsnan
860428-56-5505

Reply

kkman April 18, 2012 at 12:46

Asmk……kalo kita tidak menerima apo2 berito mungkin jua..kita tidak atau mengisi borang dgn sempurna..kalau tak kedengaran berita langsung..tuan2 puan2 talipon ajerr pejabat LHDN berhampiran atau yg afdal nya ke ibu pejabat LHDN..di negeri tuan2 puan.

Saya antor peringkat keduo..songap sunyi..sepi tiada berito persuratan..talipon di terimo..last ambo kall ..LHDN ibu pejabat ipoh..05 5407888..minta bahagian BRIM..dio kato borang ..pengisian IC tok sempurna…nasib baik pembetulan online di terimo..di kiro bab rayuan lak..kemudian bilo ambo dongar kelulusei rayuan di tv tigomalei tadi……pagi nie..tadi ambo call..LHDN kato dooh lulus..akan menghantor surat pemberitahuien ….kelulusei dan tompek pengambilein ..agak nyo…siok bonar dapek had durian runtoh nie..tampo mengeluarkei peloh..kepado yg tok dogar apo2 berito tontang permohone demo..call ajorr ibu pejabat LHDN dimano2 sajo..inshaallah demo dapek trace ..dalei system komputer..tok perlu naik daroh tinggi macei kato2 ambo tu..yorr ..Thankyou DSNJ..LHDN Ipoh..(CIK NAZIRA)…WLKS..wbt

Reply

songlapman May 11, 2012 at 22:56

jagan susoh hatie bang ..ujung bulan inie atau sekurang2 bulan dopan dapek laah..lambat dapek ..lambat habis kan

Reply

suhaimi bin mohd fauzi April 14, 2012 at 11:23

Saya Suhaimi bin mohd fauzi…i/c 760908-03-5329,beralamat NO 5359F JALAN TELIPOT,15150 KOTA BHARU,KELANTAN.Sehingga sekarang saya masih belum menerima surat ataupun panggilan telefon dari pihak yang berkenaan.sedangkan saya telah menyemak senarai.name saya di LHDN,KOTA BHARU..Permohonan saya LULUS..dan surat telah dicetak pada 20/1/2012 lagi…sehingga sekarang in masih tiada apa-apa berita.tentang bantuan 1malaysia ( BR1M).Saya harap pihak yang berkenaan dapat selesaikan…contact 013-9777723 atau 019-9757772

Reply

ullya February 5, 2013 at 11:07

Cuba saudara periksa kedudukan saudara samaada status student masih ada atau tidak. kekadang status tu belum dihapuskan kerana tidak declare , lagi2 kalau saudara semasa belajar guna biasiswa kerajaan. Insyaalah masaalah saudara akan dapat di selesaikan.

Reply

wai sel April 13, 2012 at 21:20

salam,sya salah sorang pemohon BR1M. sy mohon pada bln 12 thn lepas..permohonan di lulus kan,tapi sampai skg tak dapat surat pun..so maner yg tak dapat lagi,kita sama2 je la tgu….dapat amik,tak dapat menganga…

Reply

kkman April 18, 2012 at 13:02

call ibu pejabat LHDN tompek tuan

Reply

ullya February 5, 2013 at 11:10

ok. kalau permohonan terang2 dah diluluskan, saudara terus pergi ke LHDN terdekat. Periksa semula alamat, kekadang di hantar trus ke tempat kutipan. Yang penting sekarang pergi dulu ke LHDN terdekat. Kerana peristiwa ini dah saya alami masa BRIM 1. In Sya Allah berjaya.

Reply

ima April 8, 2012 at 13:35

saya nak tanya kenapa surat pengesahan br1m suami saya tak dapat lagi?ayah saya yang lambat hantar dah dapat dh…duit pn dh dapat…npe ye?

Reply

Azlin April 8, 2012 at 05:01

Saya dah dpt surat lulus tapi tak hadir masa penyerahan voucher,ada kah voucher masih dpt d ambil?p dmana ?

Reply

man koboy January 8, 2013 at 17:51

Assalamualaikum, dan salam satu malaysia utk semua peminat dan pemohon BR1M 2.0 yang sedang dalam kebimbangan serta masalah.
-untuk cik Ima, kalau ikut pengalaman saya tahun lepas, surat pengesahan akan dihantar dalam beberapa peringkat. pada tahunlepas, permohonan saya sudah buat. tapi surat pengesahan saya tidak terima, tetapi apa yang saya terima ialah surat makluman yang menyatakan lokasi dimana saya kena pergi ambil voucher br1m.
itupun selepas pembayaran dah dibuat dua kali di kawasan tersebut.
-untuk cik Azlin, voucher yang tidak dituntut oleh penama/pemohon semasa penyerahan dilakukan akan dihantar ke pejabat daerah dimana pemohon mengemukakan alamat, Parlimen dan juga Dun semasa permohonan di buat.
Voucher akan dikeluarkan berdasarkan Parlimen dan Dun yang telah dipilih oleh pemohon dalam borang permohonan.
-cth:
sekiranya pemohon berasal dari Kedah dan menetap di Johor, tetapi semasa permohonan, pemohon telah mengemukakan alamat Parlimen dan Dun di Kedah, maka voucher akan dikeluarkan di Dun dalam negeri Kedah.Jadi tak payahlah nak bimbang sampai koma kalau surat pengasahan tak sampai.kalau ada rezeki, dalam laut pun boleh timbul. Kalau dah takdak rezeki,dalam perut pun boleh terkeluar lagi.
yang penting, bersabar,berdoa banyak-banyak.
Allah akan sentiasa bersama orang-orang yang sabar, dan Allah akan sentiasa memandang kepada hambaNya yang selalu berdoa kepadaNya.

Reply

megat April 6, 2012 at 13:33

nak tanya kenapa borang rayuan x diterima oleh lhdn skarang nie minta jelas kan nk hantar dkt mana pulak.

Reply

botak chun April 6, 2012 at 08:56

ambo punyo tok dongar berito langsung..surat call puin tak do langsung sonyap sepi macei perkuborei bilo talipon demo kato no ic anoak tak do..bilo kasie nombor ..demo kato rayuein laooh nie..sampei kini tak dooh berito langsung….kalo took pass kasie tahu laa..nie jadi had pungok rindu kein bulan lak…dalei istilah ambo BR1m leceh lombab lomah longlai…..nok kato pilih kasih took mungkin..tipis samosekalie…hampesh pun tarak

Reply

kkman April 18, 2012 at 12:55

Salam…botak cun ikut ajorr arahaei ambo tu..semoga tuan ambo berjayo…goodlucks..Salam

Reply

VENU April 3, 2012 at 15:33

selepas baca semua komen komen disini, teman rasa tak perlu lah pecah kepala lagi. teman pun tak dapat ni. dalam telepon deme kata dah luluih…tapi hampeh.. sampai skrang surat tak sampai sampai juge. apa dah jadi ni. tel toll free nombor tak dapat juga.

Reply

abgteror April 3, 2012 at 19:03

hmm….ape kata kalau terus gi pejabat cawangan terdekat sebab ada membe terus terjah camtuh jea. tambah time tu ramai org, terus dapat.

Reply

ullya February 5, 2013 at 11:13

Saudara buat macam saya, tak perlu tunggu talipon atau surat. bawak K/P trus pergi LHDN. Kekadang alamat yang depa cetak tersilap sikit. Semua masaalah akan dapat diselesaikan. Kalau alamat betul, posmen pulak silap. Ini semua kemungkinan .

Reply

kongkekman March 29, 2012 at 11:33

kalo dapek habuan macei nie selalu siok bonar..jadi rakyat 1malasie yorr..kalo tok dapek tok siok selalu..

Reply

P. Venkat Ramanan March 28, 2012 at 13:07

I have been told by LHDN personnel, when I called to check the status of my application, that it has been approved. But I have yet to receive any letter / voucher for me to collect the money. Please reply asap to my e-mail address above, on when I should be expecting the letter for me to collect the RM 500 BR1M. My I/c No. : 700910-07-5579. Thank you.

Reply

abgteror March 28, 2012 at 13:49

I had my friend that just had and issue just like you do. Guest what he do. He just go to the UMNO Brunch and talk with the ADUN and after that he receive the baucher just by his IC. I dont know if others can do the same but why bother….just go and try. TQ

Reply

ullya February 5, 2013 at 11:16

Tak perlu kacau ADUN, saya pergi terus LHDN Go now and you will receive good news. Ins Sya Allah.

Reply

ullya February 5, 2013 at 11:14

Saudara, kalau dikatakan sudah lulus, tak perlu tunggu surat atau call diaorang, Saudara terus pergi ke LHDN terdekat , bring your IC along.

Reply

Mizan March 26, 2012 at 20:24

saya dah call dan permohonan saya diluluskan….tapi sampai skrg pun x terima surat utk pergi ambik baucer br1m nie…pergi tanya kat pejabat dun dia suruh tunggu surat…surat akan dihantar ke rumah…nie dah nak masuk bulan 4..bile tarikh akhir pembayaran baucer nie ek…??

Reply

kongkekman March 23, 2012 at 23:29

No phone ateih tu.. buang maso ajorr..cal direct mano2 pejabat LHDN yg terdekat tompek anda..kalo tok ado berito kena usaha tanya caal..kalo idak demo diam ajorr..kita yg rugie..jgei nok harap surat darie demo..aku anto doh 2bulan sonyap ajorr..bilo kal kato nombor ic to di isi..nasib baik dio terimo online..tapie kira rayuan laaak leceh lombab lomah longlai betul demo inie….

Reply

mohd suffian March 22, 2012 at 11:14

saya memang tak puas hati apabila tak lulus hanya kerana saya memiliki kereta suzuki ( langkawi-harga bebas cukai). padahal syarat pemohonan gaji bawah rm3k itupun dah dicampur dgn gaji isteri pun belum cukup rm3k. terlalu terkilan… lebih baik letak syarat pendapatan bawah rm1k.

Reply

kongkekman March 28, 2012 at 17:28

aduuh.. ambo macei tak cayo laak..disobab kein ado kereto..stahu den kalo gaji atao pendapatei seisi keluarga below rm3K ..dooh gerantie lulus nyo..cubo lah adik jgei give up buek rayuan lagie ..peduli apo..salam

Reply

mimie March 21, 2012 at 21:54

jngn salahkan sesapa kalau x dpt…
Anggap je la xde rezeki….talian mmg bz…cuba pegi lhdn,tye kt pegawai berkenaa….

Reply

abgteror March 21, 2012 at 22:33

yurp….sebab yang dulu2 bising call tak dapat….tapi dah dpt diam seribu bahasa jea…hehe….teruskan mencuba….thanks mimi

Reply

kongkekman March 28, 2012 at 17:31

habiih mulut ddoh tutup penooh..toak leh nok suaro …salam

Reply

ina March 9, 2012 at 22:44

salam…npw sy msh x pat papew jwpn , sa cek tp same gak…

Reply

Farahin March 8, 2012 at 20:28

Saya pun xdpt juga smpai skrng.da call org nye kaya lulus. Tp smpai skrng xdpt suratnye lagi..org yg sama mohon ngn saya da dpt da.

Reply

abgteror March 8, 2012 at 20:54

memang ramai yang call kata lulus tapi tak dapat surat. mmg merisaukan sebab tarikh tebus baucar dah nak abis. yang tu mmg kene call balik kompomkan dengan org treasury…

Reply

ullya February 5, 2013 at 11:20

Kalau kata lulus tapi tak dapat surat, tak ape. saudara/saudari pergi terus ke LHDN terdekat. cek semula alamat, macam saya rm 500 dah habis surat baru sampai. Tapi saya pergi dulu ke LHDN. Bila di periksa bauchar dah di hantar ke cawangan kutipan.

Reply

ullya February 5, 2013 at 11:18

Farahin, kalau depa kata dah lulus, maknanya luluslah. Terus pergi LHDN terdekat, jgn call lagi, itu yang akak buat. Kekadang alamat yang depa key in silap sikit. Pergi tau jangan tunggu lagi.

Reply

Jinkazama March 2, 2012 at 12:38

sabar bonda!…anggap je xde rezeki..itu yg terbaik, bkn 0rg yg janji tu yg salah,dia dh cube nak tolong,mungkin ada segelintir org yg bertanggungjawab menguruskan hal ehwal br1m ni x iklas wat keja,maksud saya dia lebih dahulukan kenalan dia,,sabar ok!,,,,insyaallah! ada rezeki kite nanti, walaupon bkn melalui br1m,,,percayalah,,,org yg sabar akan dpt ganjaran yg besar di dunia dan akhirat,,,,,insyaallah! 

Reply

Azman Bin Kasah February 29, 2012 at 13:03

salam..ngaper saya masih xdapat surat BR1M…orang semua da dapat…saya masih xdapat2..

Reply

abgteror February 29, 2012 at 18:16

dah call ke belum bos?….kalau belum baik semak dulu lulus ke tidak…

Reply

cikk nazyiera February 23, 2012 at 16:52

smpay skg saye tggu borang kputusan br1m tu . tak dpt2 pn , bila tel org berkenaan cakap surat saye dah sampay tp kemana pula surat tu ? mcm mane nk cek kte da dpt surat tu ke belum .. plis bantu saye ..

Reply

fendy February 27, 2012 at 16:12

encik cek dekat mne rujuk kat mne nak tahu surat sampai belum

Reply

abgteror February 27, 2012 at 17:45

nak rujuk mmg kene call jea….kalau dia kata lulus insyallah akan sampai gak surat tuh ke rumah.

Reply

Nurcindy February 22, 2012 at 16:20

Sy ade mohon tp blom surat jwpn.w/apapun sy syukur krn mak sy dpt,nenek sy dpt n mak mntua sy juga dpt br1m.trima kasih PM.

Reply

Nurcindy February 22, 2012 at 16:19

Sy ade mohon tp blom surat jwpn.w/apapun sy syukur krn mak sy dpt,nenek sy dpt n mak mntua sy juga dpt.trima kasih PM.

Reply

Yuyu_arina February 16, 2012 at 13:43

sy pun blm dpt lg surt.lmbt nye……..nk tungu ni 

Reply

mat wazir bin yahya (ic 601018-08-6353) February 22, 2012 at 11:05

mohon beri maklumbalas permohonan saya lulus atau pun tidak.

Reply

Papaeira February 16, 2012 at 11:56

pergi je kt umno cawangan yg terdekat dgn anda tuk semakkan.

 

Reply

Mujahid_itachi February 16, 2012 at 08:26

Walaupon dapat surat tidak layak kita masih boleh membuat rayuan. Jangan kata asyik tidak adil, kerajaan menipu. Yang menipu tu padai mana pon kat dunia ni, akhirat dapat balasan juga. Beragama mesti tahu hukum halal dan haram.

Reply

Dilla_2093 February 13, 2012 at 10:22

ADA 1 FAMILY DPT SAMPAI 2 ORG YG MMG BETUL2 LAYAK X DPT CM NE PEMILIHAN

Reply

Rasanakjawab February 12, 2012 at 10:29

haha…jangan cakap macamtu.member saya kaya.ada kandang lembu.mintak.dapat gak..dia cakap dia rakyat gak.cuba nasib sahaja..hantar pun kirim..tapi “network” xpayah cte la..dapat la.hahaha

Reply

abgteror February 12, 2012 at 20:32

hehe….itu biasa kalau kerja kampung. takde terbabit ngan lhdn. ketua kampung pun boleh apply….jkkk ape lagik…lagi la bole…janji syarat2 dalam borang diisi ikut keperluan borang. yang lain jawab di akhirat.

Reply

dom February 11, 2012 at 20:42

Adakah bantuan ini betul2x diberi kepada yang betul2x memerlukan? Macam mana pula warga mas yang uzur,terlantar diatas katil? Mengapa tidak boleh memohon bagi pihak yang berkenaan? Dengan bantuan sedemikian,sedikit sebanyak boleh meringankan beban orang yang menjaganya. ………… Kata nak bantu……..tp…….tak jujur………….. tak ikhlas .!!!!!!

Reply

nina February 25, 2012 at 19:31

ko ingat dye xde keje lain ke nk jenguk satu2 umah org cek ada org tua terlantar ke x nk mohonkan..ko dah tau ade yg terlantar tu ko mohonkan lah ni sibok nk ckp kerajaan xjujur la xikhlas la…ko tu ikhlas sgt ke?bodo punya org

Reply

Eidaman February 11, 2012 at 15:26

Marah & geram rasanya apabila buat semakan BR1M nama suami saya x ada dlm sistem.. Sedangkan borang permohonan telah diserahkan seawal pengumuman diWAWARKAN dan slip akuan penerimaan permohonan BRIM pun sudah diberi.. Tunggu punya tunggu dik kerana sibuk bekerja,maklumlah org bergaji rendah terpaksa bekerja lbh masa utk tmbah pendapatan, hingga x smpat nk semak status permohonan. Bila dh smpai tmpoh tmt tarikh permohonan br sdar yg kami blm dpt jawapan status permohonan. Trus saya tpon LHDN, Ipoh.. Jawapan yg diterima “NAMA ENCIK TIDAK ADA DLM SISTEM KAMI” bila dtya kenapa blh jd begitu… Jawapan yg diterima “MUNGKIN BORANG TRSEBUT TERCICIR ATAU TERSALAH KLIP.. ISI BORANG BARULAH” Sedang hari trsebut adalah tarikh akhir permohonan (10/02/2012). Mana smpat nk buat permohonan baru… Ini bermakna slip akuan penerimaan Permohonan x boleh diguna pakailah… Ini adalah kelemahan atau kelalaian dan kecuaian dipihak mana yer…???. Adakah dipihak org yg memohon & terlalu telus dgn slip AKUAN PENERIMAAN PERMOHONAN BR1M yg di terima semasa menghantar borang permohonan.. Sila bagi komen dln kes ini.. Siapa yg harus dipersalahkan dan apa tindakan yg patut saya lakukan.

Reply

don February 25, 2012 at 19:33

tindakan sepatutnya adalah redha je lah dah tak dpt nk wat cmne..hahah

Reply

Yiejebon February 10, 2012 at 13:12

saya nak semak status permohonan BR1M tapi tak jumpa laman untuk itu, cam mana ye

Reply

abgteror February 10, 2012 at 15:06

buat pengetahuan tuan, semakan hanya boleh dilakukan melalui talian hotline. harap ambil maklum

Reply

Guets February 10, 2012 at 11:53

ye puan fida blh buat rayuan atau isi balik la borang BR1M tu..tp kelentong2 la sikit sbb jiran saya dia isi borang kate keje kampung jer..walhal tiap2 bulan ada gaji tetap..company pun mmg xleh kate ape la mmg kukuhnyer…dia dh dapat baucardan dah tunaikan pun kat maybank…dia pun suh saya isi borang  mcm tu..tulis jer keje kg xder payslip..and dia orang PAHANG.

Reply

nina February 25, 2012 at 19:35

xpe kes mcm ni pandai2 la dia jawap kat akhirat nnty.dunia lepas la akhirat takde sape tau.ye x?haha

Reply

ape pun tk bole February 9, 2012 at 14:45

tiap2 kitaorang hari cuba call talian hotline, memanjang busy je….surat tk dpat, call pun tk dpat..ape punye sistem daaa….indah khabar dari rupa…yg dah dapat bantuan kalau bole tiap2 ari masuk berita dan masuk newspaper,yg kes tk dpt keputusan ni tkkan buat bodo je…kalau tk percaya anda semua bole dail 1800222500 atau 1300883010 sekarang confirm tk dpt nk hubungi..

Reply

abgteror February 9, 2012 at 23:12

memang susah n surat still ade yg terima baru2 nie. maksudnya mmg ada yg akan terima lewat. bab hotline tu mmg hampehh. tapi ritue nasib dapat jugak abgteror tembusi….

Reply

Stylo_lanun82 February 8, 2012 at 19:43

macam mana status saya, bapak saya, kawan2 saya dan rama lagi yang tak dapat surat…
orang lain ada jugak dapat tapi tak lulus tapi kami ni macam mana..??????????????
default3744 {“method”:”validate”,”params”:[],”id”:2,”jsonrpc”:”2.0″} default3744 {“method”:”postAsGuest”,”params”:["Stylo_lanun82","stylo_lanun82@yahoo.com","",true,null],”id”:3,”jsonrpc”:”2.0″}

Reply

Mashimaro_80 February 8, 2012 at 15:09

abgteror..rayuan tu pun belum tentu nk dapat..kat rumah saya 2 kes ibu tunggal x layak..mcm mana tu? SAH..mmg tak ada ketelusan dalam pemprosesan kelayakan BR1M ni…In fact….kawan-kawan suami saya yang submitted borang tu by hand pada wife salah seorang kawan (staff LHDNM) dapat dah pun baucar tu…ni bukan nak menolong org..tapi lebih kepada nak menganiaya org..sorry to say k..

Reply

abgteror February 8, 2012 at 21:53

kelayakan tuh disemak oleh pihak treasury….lhdn hanya mengeluarkan borang dan menerima…..so, takde org yang tahu sebenarnya kateria sebenar yang dipilih oleh pihak kerajaan atau hanya tangkap muat…. mmg ramai yang tak berpuas hati…

Reply

Aslina Kpd77 February 7, 2012 at 12:59

tq PM..walaupun saya x layak ahli keluarga sy yg layak semua happy dek bantuan itu….Alhamdulillah..

Reply

Tnikghazali February 6, 2012 at 23:21

kenapa saya masih tak dapat lagi surat BR1M

Reply

kitarojoey February 6, 2012 at 08:54

aku smp skrg x dpt lg…sdgkn anta borang dgn kwn,tp dia yg dpt dlu…ak smp skrg x dpt lg

Reply

abgteror February 6, 2012 at 09:15

try call la bro….insyallah skang nie talian dah kurang sesak cam dulu….

Reply

payeed February 4, 2012 at 21:36

mmg mcm tu… diorg dh malas nk jwb panggilan ler tu… saya tggu jer surat smpi… hehehe…

Reply

Nur Wawa February 4, 2012 at 12:46

kalo x ikhlas xkan bg…skrg ni mcm2 bole blaku kalo bg no akaun bank…so x slh kan kalo bg baucer tu…apa slhnya bkorban ckit utk tima duit free…

Reply

Nur Wawa February 4, 2012 at 12:40

org kaya xkan dpt ler duit tu,nama pon dah kaya xkan mta bantuan lg kot…
 

Reply

Anonymous February 3, 2012 at 17:46

untuk penebusan baucar, keperluan utama adalah surat yang menyatakan dun dan anda layak beserta IC……jadi surat tersebut amat penting.

Reply

Anonymous February 3, 2012 at 17:44

kalau dah terima surat yang menyatakan anda layak, sila call 1300 tersebut dan nyatakan kawasan tempat tinggal anda, nanti operator akan memberikan no tel pegawai yang berkhidmat di kawasan berkenaan dan mungkin memberikan no tel adun terbabit. mereka akan menyatakan dimana anda akan menerima baucar. baucar tersebut hanya boleh di cashkan di mana-mana cawangan BSN…..

Reply

Anonymous February 3, 2012 at 17:41

apa kata bonda cuba untuk buat rayuan, mungkin boleh diterima. memang susah sebab kita tak tau bagaimana pemilihan dibuat….

Reply

Anonymous February 3, 2012 at 17:40

puan fina boleh mencuba buat rayuan kerana status puan fida amat-amat melayakkan untuk menerima bantuan tersebut.

Reply

Abbyeha February 3, 2012 at 12:13

Puan Fida,boleh hantar surat buat rayuan.

Reply

ghost... February 2, 2012 at 19:23

sabar je lah…tak dapat pun tak apa….sbb ktk blh isi borang lagi….trima kasih ngan PM kte…..

Reply

Zubiromr January 31, 2012 at 15:51

kesian kat kakak aku xdapat br1m ni walaupun dia sebenarnya layak…..alasan dberi nama dah tersenarai lam isirumah lain,sedangkan 2org anaknya djaga olehnya n dia lak wat kje kg jer…pendapatan bulanan hnya rm400..macam xadil lak…..minta bantuan ibi tggal pun xdapat jugak,xtau pasal pa…….
 

Reply

abgteror January 31, 2012 at 16:22

tak teratur pemberian kali nie….ehh…kali pertama nie….berterabor jadiknya….kalau ade nak post ade yg dapat masa program penyerahan, ada yg jkkk kasik…soalannya takkan diorg nak pangkah nama satu2 yang dah terima???

Reply

Monna January 31, 2012 at 15:07

betol2….pemerintah kita yg xadil

Reply

Chiken111 January 31, 2012 at 15:05

pelik ekkk….biaR betol najib ni…org yg kaya raya LULUS…terjezut jgk waa..

Reply

abgteror January 31, 2012 at 16:25

erk…kalau betul2 perasan dalam berita baru2 nie ade stament kuar….80% penerima adalah yang berpendapatan bawah rm3000….80%???? bukan patut 110% ke…

Reply

Jefrry74 January 31, 2012 at 13:06

dia bgi rm 500 pun mcm x ikhlas je…..apa salahnya klu dia bank in trus dalam accn kn seng….. Klau yg xde accn bank bgi laa cek boleh trus tukar kt bank.

Reply

Ryanz January 30, 2012 at 22:41

Tu pun kalau lah layak nak terima bantuan tu. Tapi saya tak berharap sangatlah coz daripada 4.1 juta yang memohon, hanya 3.1 juta yg diluluskan. Mungkin saya dalam senarai ditolak, ahaks..

Reply

Ryanz January 30, 2012 at 22:34

Saya belum dapat apa2 surat pun. Tapi jiran-jiran sebelah rumah tak tunggu surat terus pi tanya opis LHDN. Jiran yg keje penjawat awam tu dah dapat baucer kat tempat berhampiran KK Sabah ni walaupun belum dapat surat lagi. Malangnya yang keje sendiri tu kena buang jauh di Kinabatangan. Jauh tu beb, kena buang duit untuk tambang atau minyak seratus lebih juga tu woi! Membazir duit dan terpaksa cuti tanpa gaji dua hari semata-mata nak ambil baucer tu..
    Dengar2 ada yang tiada kaitan dengan sesebuah tempat pun kena buang kat sana (Dengar2 lah tak pasti juga). Pendek kata penerima bantuan di berikan tempat berselerak, walau anda di KK kalau kena buang kat Tawau maka terpaksalah ke Tawau. Harap2 saya tak kena buang jauh dari kawasan KK ni, Kalau kena buang jauh juga, Tak payah lah pi ambil. Orang lain dapat full, kita dah lah penat pi ambil jauh2 dapat separuh jer (tolak duit minyak, cuti tanpa gaji dan belanja dalam perjalanan).

p/s: Tunggu dan lihat sajalah…

Reply

abgteror January 31, 2012 at 16:27

saya juga penjawat awam di kuala lumpur juga masih belum menerima khabar berkenaan BR1M….. hmmm…….malas da nak pikir…..nak bagi bagi….tanak bagi sudah ler….huhu

Reply

Robert Janting January 30, 2012 at 14:57

sabar ye…awak psati akn mndapatnya…

Reply

atus@marcos11 January 30, 2012 at 14:55

saya sdah dpat tp ayah dn emak sya je blom dpat..hrap2 ayah dn emak sya jga pn dpat spti sya..ayah dn emk sya tak pnah pun skali mgundi parti pmbangkang…klau krajaan x bg pun mrka tkkn benci sbb keraan slalu bntu mereka kat kmpung…..

Reply

Robert Janting January 30, 2012 at 14:48

saya dah dapat br1m..wlaupn sya blum mngundi,tapi saya dah dpat baucer nya….trima ksih kerajaan trutamanya perdana menteri kita najib..trima ksih kpada awak..saya sokong kerajaan….

Reply

Smd0560 January 30, 2012 at 12:32

Saya pun blm terima surat lagi sedangkan rakan sepejabat dah terima

Reply

Hasram53 January 29, 2012 at 21:34

Saya ni dapat ke tak

Reply

Austin ak peter samat January 29, 2012 at 21:24

DIAORANG AKAN KIRIM SURAT KE? HABIS KALAU SURAT HILANG MASA PENGHANTARAN CAM MANA NAK SEMAK SAMADA BOLEH AMBIK VAUCER KE TAK

Reply

fendy February 27, 2012 at 16:35

a ah aku pun fikir cmtu …pastu nak rujuk ke mane

Reply

Mas January 29, 2012 at 15:57

mmg nmpk mcm membantu rakyat..prihatin pd rakyat tp tak secara keseluruhan..sama seperti bantuan RM100 kpd pelajar..katanye pihak sekolah tak berhak sewenang2 menolak apa jua hutang yuran tp bila mengadu kpd pihak kementerian pelajaran,tiada apa2 pun tindakan yg diambil.. 

Reply

Sakaracing-garage January 28, 2012 at 22:46

org miskin pun mampu on line yer…dr you bayar duit online baik u guna utk sara hidup you…hehehee. u nak buat provokasi eh.

Reply

BondaKecewa January 28, 2012 at 16:04

oh begitu….terima kasih…
banyak2…Alhamdulillah….

Reply

Fida Payed Dodah January 28, 2012 at 14:05

sedihnye sebab xlayak dpt bantun 1malaysia..tapi kenapa ye sedangkn saya gaji bwh 1500ribu sebulan n kena tanggang 2org anak kecil…sedangkan ada orang xada anak n berkerja suami isteri boleh dapat,,peliknye mcm mn pihak lembaga hasil buat penilaian…

Reply

abgteror January 28, 2012 at 18:11

dah try buat rayuan? cuba jea…kalau betul diorg utamakan rakyat yg susah untuk beri bantuan dan bukannya hanya pengundi atau kroni2…insyallah ada rezeki tuh..

Reply

wen January 28, 2012 at 01:06

walaupun i org miskin,tapi bukan itu caranya nak perbodoh2kan saya….smlm nampak surat sampai,lps buka nampak ‘tahniah…bla bla bla….anda telah layk…….blabla…….’tapi tengok masa n tempat mendptkan duit ke baucer ke…tak tau la….yg tertulis sana 22hrbln….kita tanya kat maybank…suruh pie BN kat jln morib…kata pulak tarikh dah lepas….BN suruh pie UMNO….UMNO suruh PIE ape benda icu office bdr botanic….ini salah siape….posmen ke?salah siapa pun,takkan salah korang nak jadikannya masalah kita pulak?!!mcm mane dgn org yg usia nya dah uzur?yg tak berupaya?!!!!btw,saya berdoa agar yg sedang menunggu tu semuanya akan mendapat berita baik….**dan bertanya betul2 sebelum ambil wang dr bank….sebab saya tanya mereka ,mereka tu kata YA YA YA…kat sini jugakk….bila dah ambil nombor sampai giliran,katanya takde baucer tunai tak boleh…..

Reply

abgteror January 28, 2012 at 09:47

memang ada sedikit penipuan disitu. tak seperti yang dinyatakan awal-awal dulu. Gaji bawah rm3000, isi borang, daftar, terima baucar…..cashkan…
yang jadi sekarang nie lain pulak jadinya. silap-silap check dulu ade daftar ngan umno ke tak….kalau tak daftar takde peluang. tapi kes yg tarikh lepas nie kira diorg nak lepas tangan la. jadi umpama salah tu kita yang buat. sabar yea. cuba tanya lagi kalau boleh. insyallah, ade rezeki ada la tuh.

Reply

BondaKecewa January 28, 2012 at 00:31

Saya ibu tunggal…anak 4 org ….suami dah meninggal tahun lepas,,.,,yg bongsu setahun lebih….mohon borang nie(BR1M),….ade ke kate TIDAK LULUS???!!!!! saya dah lah tak ade pekerjaan,,,.,…dapat bantuan JKM(JABATAN KEBAJIKAN MASYARAKAT)…..KATAnya nak menolong GOLONGON MISKIN DAN IBU TUNGGAL…mana JANJINYA????!!!! tanam tebu di tepi bibir….INDAH KHBAR DARI RUPA…..

Reply

abgteror January 28, 2012 at 09:51

memang la kerajaan akan bantu golongan miskin dan ibu tunggal nie. tapi pelik jugak kenapa tak kerja? JKM tu dah dapat kenapa cakap tak tolong lagi?
kalau kita nak lebih memang kene berusaha melainkan kita nie lumpuh atau cacat. selagi ada kudrat patut kita kene berusaha. kan senang bila tak payah mengharapkan bantuan jea

Reply

Salinder January 27, 2012 at 19:41

KENAPA SAYA POHON MASIH 2 KALI GAGAL ….. SAYA ADA 2 ORANG ANAK DAN BERCERAI ………. SURAT CERAI- anak dibawah jagaan saya..  KENAPA TERUK SANGAT berapa kali nak buat rayuan ha…. kena ambil cuti lagi nak bagi atau Tak nak bagi …. tulis syarat ibu tunggal boleh dapat ….. gaji RM 3000 KEBAWAH.  KENAPA SAYA DAPAT…..

Reply

swethaa February 28, 2012 at 12:07

Apo Cik Salinder duk marah2 ni…jgnla….marah kat org kerajaan….kita kan satu Malaysia…….coool la sikit….saya ingat Cik ni x mengisi Brg tersebut dgn betul……. tapi i ne memang bertua la…Cik… sebab i ni dapat..ingat nak beli roti dengan kopi…..

Reply

abgteror February 28, 2012 at 12:10

hehe….watpe nak marah2 kan….itu semua rezeki. redha dah la. kalau kita dah senang tak dapat tapi bagi la org lain yg memerlukan dpat…ishk ishk ishk

Reply

Cikgu_ayu99 January 27, 2012 at 08:35

akan dapat surat pmohonan diluluskan.2 family sy dh dapat surat..dgr kate 3hb ni pm turun nk bagi.ade jgk y dpt surat permhonn tidk diluluskn…tgu jela dh xlm dh…

Reply

jejakapenyapu January 26, 2012 at 23:03

terima kasih kerajaan. . . .  tapi saya belum dapat merasai lagi bantuan ni…arap taklah lama menunggu
 

Reply

rizzki January 26, 2012 at 13:55

x penah yg jelas bile nk wat sesuatu hngga rakyat ter tanye2 rkyat lak yg ter hegeh2 nk P jmpa depa” x le cnggih sstem kite lg””klu dh P JMPA 3 ke 4 kali srupa abis la kos yg dpt tu hehehehehe

Reply

Catherince Lobo January 26, 2012 at 10:16

nak bg ke xnak…..mcm x ikhlas je…tau pun ada udang di sebalik batu ni….cek mcm mn pun msti da prob……hmmmmmmmmmmm……………..

Reply

abgteror January 26, 2012 at 18:58

memang la…susah nak semak dengan aplikasi telefon yg nak melayan berapa juta penduduk malaysia yg memohon tuh. mmg dari awal pengunguman dulu dah macam tak masuk akal. sekarang nie mana dia baucar yg diserahkan melalui pos? ade ke? takde rasanya kan???? hmmmmmmmmmmmmmmmm

Reply

kalabatu January 25, 2012 at 20:05

sabar ja korang…korang dapat kah tidak dapat ka nda payah sibuk…. kalau dapat kena bagitau juga tu….tidak payah risau..

Reply

abgteror January 26, 2012 at 18:59

dapat sudah tak dapat pun sudah la…..rasa jemu nak amik tau skang nie…

Reply

Anonymous January 25, 2012 at 18:07

hanya talian hotline tu jea cara semakan buat masa nie. takde medium semakan lain yg boleh tau keputusan br1m.

Reply

Anonymous January 25, 2012 at 18:06

mana la aku nak tau…..tu la namanya backlink…..

Reply

Paanmonyol93 January 25, 2012 at 14:53

mcm mane nk cek yg kite dpt @ x ia ? tolong bantu .

Reply

Izwan DadyCool January 25, 2012 at 13:40

woiiii.. pasaipa ada trafic yg banyak datang dari sini ke blog aku hah???

Reply

Vanissa dina January 25, 2012 at 10:37

bkan mcam tu, llus mmng la llus… tpi mngkin blum dpt lgi kot.. tunggu jeorg bri srat

Reply

Kassim Timbul January 24, 2012 at 10:55

saya dah cek saya punya borang dah lulus tapi masalahnya sampai sekarang masih belum dapat lagi.
bila saya cuba call oneline masi tiada jawapan,bukan tak dapat tapi bila saya call tiada jawapan malahan saya cal semula line sibuk bila saya call tapi tiada yang angkat fon

Reply

abgteror January 24, 2012 at 11:30

sama dengan la kasim….memang rasanya yang terima nanti masa umno buat program penyerahan kot….mana ada yg terima by post seperti yang dinyatakan awal dulu…

Reply

BELUM DAPAT January 24, 2012 at 05:09

kenapa kawan2 saya dah dapat saya belum2 dapat call pun tada

Reply

KOTTROL ANAK ANGKUN January 23, 2012 at 22:16

SEMAK STATUS:a.KOTTROL ANAK ANGKUN

Reply

Ahmad Pauzi Ahmad 610125086249 January 23, 2012 at 10:35

mohon semakan:
610125086249(Ahmad Pauzi Ahmad)

Reply

azizul izlan bin jamaludin January 21, 2012 at 21:43

kalau lulus dio antar surat kek umah ko….

Reply

abgteror January 21, 2012 at 23:02

haah la…..tapi bila denga cerita baucar dibagi semasa majlis penyerahan anjuran barisan nasional sedikit keliru…. ade ke sesapa yg da terima surat ehh? tu yg jadik persoalan skang nie…

Reply

azran January 21, 2012 at 10:12

mcm mne nak tau status dpt br1m ke x

Reply

rina January 21, 2012 at 11:36

call bebas tol yg d beri o leh g LHDN gak… chk kat kaunter BR1M

Reply

as achiel January 21, 2012 at 08:34

susahnya nak cek status pemohon…. dapat ke tidak….??

Reply

rina January 21, 2012 at 11:37

kena sabar, I dulu pun tray call byk kali.. last2 dpt gak tp x lulus jwpnya..hehe

Reply

wan a/l eboon January 20, 2012 at 17:29

pertanyaan tentang status permohonan

Reply

wan a/l eboon January 20, 2012 at 17:27

status permohonan

Reply

naslan January 20, 2012 at 13:56

lulus ka permohonan sy????

Reply

roziana bt yahya January 20, 2012 at 13:38

sy dh cll bnyak kli dh.tp msih aje bzy…mcm mna ni..mcm mna nk tau,dpt ke,x dpt prmohonan br1m tu…

Reply

rina January 21, 2012 at 11:38

byk b sabar nk call talian tu… mmg susah nk dpt tp sure dpt klu alwaz call.. so try many time ya.. p chk kat LHDN pun meka layan je

Reply

anak tani January 20, 2012 at 09:35

tlng terangkan sikit,bagaimana suami n isteri serumah boleh berjay dapat BR1M……dgn hormatnya,di persilakan jwb dato seri…..

Reply

rina January 21, 2012 at 11:42

haha.. sy pun nk tau gak.. sy punya x lulus coz sy dah kena income-tax even gaji sy x sampai RM3k/month…

Reply

abgteror January 21, 2012 at 14:30

thanks rina….tak terjawab jugak soklan suma yg nak buat semakan nie. mmg susah nak tembus talian. tapi ramai yg tak paham, hari cuti tayah la call, dah terang2 yang jawab tu kakitangan kementerian kewangan jea yg kerja ikut hari bekerja. thanks again

Reply

ieyla bayang January 20, 2012 at 09:26

lega….
dah dapat duit RM500 tu….
bolehlah cover belanja bulan ni…
thanks PM

Reply

JAHA January 20, 2012 at 09:24

NOMBOR TELEFON HOTLINE ITU WUJUD ATAU TIDAK KERANA BERPULUH KALI TELEFON ASYIK GAGAL.

Reply

rina January 21, 2012 at 11:39

NO.TU WUJUD LAH.. I CALL BYK KALI GAK SUSAH SIKIT KENA BYK SABAR TP LAST DPT GAK CALL

Reply

lem bin seri January 19, 2012 at 15:59

saya mahu tahu pemohonan br1m lulus ataupun tidak

Reply

Mohd Zaki Bin Ahmat January 19, 2012 at 12:18

Nak tau status dah lulus ke tidak

Reply

HARYANA BINTI MOHD NONG January 19, 2012 at 20:45

NAK TAU SAYE DAPAT KER BR1M NIE BORANG DAH HANTAR TAPI TAK TAU DAPAT KER TAK

Reply

azrul effindy bin abdul rahman January 19, 2012 at 11:00

kol asyik tak dapat jer

Reply

yusri bin jaafar January 18, 2012 at 23:03

nak pastikan status sy,layak ke x?sb surat kelulusan masih blum dpt g,jd tu yg nak tau tu..tq

Reply

abdul hadi January 18, 2012 at 21:29

saya ingin mengetahui mengenai status permohonan saya..diluluskan atau tidak

Reply

Mrs A January 18, 2012 at 19:21

Yalooo…ada org ckp boleh check thru online…tapi bila search ntah apa2 yg kaur….

Reply

KK January 17, 2012 at 22:25

Kalau tak mohon lagi,ada chance ke? bapak aku pesara kerajaan tapi sibuk nak RM500 tu. mana nak sedut borang BR1M ni abg teror?

Post terbaru: Nenek parah sebab seekor kucing

Reply

abgteror January 17, 2012 at 23:14

ehh boleh lagik la…..kan da dilanjutkan tempoh permohonan…. nie borang dia:
http://www.abgteror.com/download-borang-bantuan-rm500-borang-permohonan-br1m/

Reply

Ura January 17, 2012 at 14:36

BR1M hotline… dah try call berkali kali sampai beribu ribu kali. siang malam call, line busy, tak kan sampai tengah malam masih busy… atau mmg tak ada service ini?

Reply

abgteror January 17, 2012 at 14:58

mmg ada yang dapat tembusi talian…..saya sendiri tak berkesempatan untuk dapat bercakap bila hubungi talian hot sangat tuh…

Reply

SUZAIRI BIN SULAIMAN January 17, 2012 at 14:22

saya ingin mengetahui status permohonan saya sama ada diluluskan atau tidak

Reply

NORAFFANDI BIN MD NOR January 17, 2012 at 11:58

no ic:820902016233

Reply

abgteror January 17, 2012 at 12:28

semakan online menerusi mykad tidak disediakan oleh pihak treasury…abgteror telah memohon untuk menghantar permohonan secara pukal tetapi ditolak… harap maklum

Reply

sheikh rasdi sheikh ali January 17, 2012 at 16:22

Mcm mana nk buat semakkan talian semuanye busy….apa cadangan?????sbbnye nk tau sama ada dpt ke x????

Reply

rose wong January 17, 2012 at 11:56

dri isnin smapai hrini cuba call tpi x dpt pun..line buzy memanjang..email pun dah htr tpi x brbals pun…apa cara lgi nak semak???

Reply

abgteror January 17, 2012 at 12:29

takde…itu jea kaedah kelam kabut yg disediakan oleh pihak treasury…mmg amat mengecewakan ramai pihak…

Reply

ABOT January 17, 2012 at 11:32

dh puluh kali kol hotline,xpnh dpt….ngape….

Reply

abgteror January 17, 2012 at 12:27

sama dengan la….cuba dapat maklum balas dari pihak treasury tapi tiada jawapan setakat ini…

Reply

mat saman kampung January 17, 2012 at 14:19

mmmmmmmmm…..gitu kalu lagu mana nk semak cepat beribu org dail berlaga kok tgh line putus x sampai…selepas PR13 kot baru tau keputusan…

Reply

abu suarez January 18, 2012 at 15:37

ya betullll….tu pun kalu dpt

Reply

mrs.yie January 17, 2012 at 11:23

kesiannya kat ‘pegawai LHDN’ nih..kihkih :)

Reply

abgteror January 17, 2012 at 12:27

saya yang menurut perintah…

Reply

joe bin labu January 19, 2012 at 09:20

dah tahu kesian ,masih ada lg rakyat malaysia tak faham2 kan saudari, asik nak tanya aja status nya layak ker tak, buat2 la bersabar kan bagus .

Reply

shaifulaffendi bin sheikh zulkefli January 16, 2012 at 17:12

bagai mane sy nak tahu sama ade sy layak dalam br1m atau pun tidak,adakah akan terima pangilan telifun atau pun degan lain2 cara,,,?

Reply

abgteror January 16, 2012 at 19:00

bukan terima telefon tapi kene telefon hotline br1m yang telah disediakan. harap maklum

Reply

ling how kuok January 16, 2012 at 20:55

tapi talian hotline sentiasa buzy..hari ini aje saya try hampir 50 kali..tak masuk pun..masuk sekali aje tapi tak ada yang jawab

Reply

abgteror January 16, 2012 at 21:29

hmm…itu la yg jadi bila sistem tak bersedia nak terima pengunjung…email pun mula2 jea jawab then now dia balas bagi no hotline ….

ar January 16, 2012 at 16:41

kenapa tidak wujudkan semakan BR1M melalui online? kenapa msh lg guna talian telefon?

Reply

abgteror January 16, 2012 at 19:01

itu yang peliknya. sepatut buat macam semakan keputusan exam atau semakan blacklist lebih mudah. Tapi mungkin perkara ni berlaku dengan pantas tanpa persediaan pihak kewangan.

Reply

abu suarez January 18, 2012 at 15:44

umum kat surat khabar x leh ker…kan senang

Reply

suhaili bin hassan January 16, 2012 at 16:31

semak status permohonan bantuan rakyat 1malaysia

Reply

siti aminah zainuddin January 16, 2012 at 15:16

status permohonan suami saya mohd radzuan abd aziz lulus atau tidak

Reply

mohamed musa bin s.m hameed January 16, 2012 at 14:40

Tolong semak permohonan saya. Terima Kasih

Reply

jablin ak labang January 16, 2012 at 14:21

check status permohonan saya,,,adakah diluluskan atau tidak ?

Reply

MUHAMMAD YUSKAMARI BIN ABU BAKAR January 16, 2012 at 12:09

Status permohanan

Reply

riduan bin harun January 15, 2012 at 18:59

TERIMA KASIH KERAJAAN..WE LOVE 1MALAYSIA..

Reply

Erfront Gintin January 19, 2012 at 08:06

Kalo btul ada, sy ucapkn ribuan terimakasih, tpi kalo xda pn x pa.

Reply

tenggekman January 15, 2012 at 11:12

hi..nok tau mano kerajaei ambik duiek kasie samo rakyat nie..tak kan utang luak negaro lak.. nantie kite yg kena bayour balik..direct indirectly..atao pak arab sedekah kot..kongcakefucjchai..

Reply

muhamad firdaus bin baharom January 14, 2012 at 20:26

lihat status permohonan br1m rm500

Reply

ZAITON BINTI ABD MUTALIP January 14, 2012 at 19:43

T.KASIH KERAJAAN BN N PM. TERUSKAN SOKONGAN PADA BN

Reply

Abdullah b. Ibrahim January 18, 2012 at 14:32

nak tahu status permohonan saya

Reply

botolkicap March 28, 2012 at 17:02

jagei up sangat..duit rakyat demo menguruskan sajo..tak kei duit demo nok kasie kito..lagie pun..nok undi dok dekat/..kalo kalah puin dooh dikosongkein..puas hatie kkein

Reply

Enas January 14, 2012 at 17:42

Betul ka tempoh penyerahan borang di lanjutkan sehingga 10hb feb ni..
Tolong jelaskan….

Reply

abgteror January 14, 2012 at 21:42

ya sebab tempoh penerimaan juga dilanjutkan sehingga bulan april. pengesahan bayaran juga dilakukan dr masa ke semasa.

Reply

perogolmalei January 13, 2012 at 20:59

ambo punyo doh lulus ko..takut nok tanyo..takut patah hatie ..tok dapek..

Reply

abgteror January 13, 2012 at 22:36

kawe tera mesage demo tuh jawab suh nelepon hotline plop…sena nie la plop nelepon demo tuh…kot dapak rezeki…

Reply

mrs.yie January 13, 2012 at 15:06

nak ambik sumber ni leh at ek..

Reply

abgteror January 13, 2012 at 16:19

BOLEH JER NIH….ADA TAMBAHAN SKIT…

Reply

sgk January 13, 2012 at 10:51

*banTUAN or banTAUN?? huhu

Reply

abgteror January 13, 2012 at 16:24

dah betulkan…hehe…kelam kabut sgt la tuh masa wat entry…

Reply

hafizal January 13, 2012 at 10:15

wah nak dapat duit tak lama lagi

Reply

phat January 13, 2012 at 09:58

nice info…aku x sabar nak dpt voucher ni

Reply

harrazdani January 13, 2012 at 09:31

nice info bro….pinjam yer..nanti bagi balik..huhu

Reply

abgteror January 13, 2012 at 16:24

ok bro…beres bro…

Reply

NORAFFANDI BIN MD NOR January 17, 2012 at 11:57

saya bukan 50 kali call…beribu kali call..asyik busy je…macammane nak tau…suruh cal x angkat..nie yang payah..kita just nak tau sama kita layak ataupun tidak…kata suruh email satu email pun x dibalas…pleaselah tolong

Reply

kkman April 18, 2012 at 12:59

Salam…tuan buleh call ibu pejabat LHDN ..tompek tuan..dimana2 sahaja..asall online..untok kepastian..call sekarang sebelum end April…tok tahu nos calll 103..tanyo….goodlucks

azmi bin maidin January 21, 2012 at 01:32

saya ada dapat tak.nak tahu jer..boleh bagitau..

Reply

Leave a Comment

{ 6 trackbacks }

Previous post:

Next post:

Contact-Penafian-SiteMap@abgteror