SEMAKAN ONLINE PLKN SESI 2013

by abgteror on July 26, 2012

in Pendidikan, Rakyat

SEMAKAN ONLINE PLKN SESI 2013 | Cara Semakan calon PLKN 2013, Semakan Online Senarai Nama Calon/Peserta PLKN 2013 kini dibuka. Bagi yang mahu membuat semakan online Senarai Nama Calon/Peserta PLKN 2013, anda dinasihatkan berbuat awal bagi mengelakkan masalah server down akibat ramai yang menggunakan aplikasi tersebut.

Kaedah semakan Senarai Nama Calon/Peserta PLKN Sesi 2013 boleh dilakukan ialah:

Semakan Pemilihan Pelatih Siri 10/2013:

Semakan boleh dibuat melalui salah satu server di bawah:

Check can be made through either one of the three servers below:

 

SERVER 1              SERVER 2                SERVER 3

-

Selamat Berjaya!!! Jika tidak, sila tunggu sesi PLKN 2014 :)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.4/10 (109 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 16 votes)
SEMAKAN ONLINE PLKN SESI 2013, 8.4 out of 10 based on 109 ratings
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

{ 64 comments… read them below or add one }

allyiezter August 10, 2013 at 23:12

hai ,, tumpang tnya .. adkah snrai nma plkn yg sudh d’umumkn skrang adlah utk sri ptma shja atau k’seluruhan sri .. ?

Reply

dewatanah January 15, 2013 at 13:03

aq nk g sgt2 plkn.. tpi x dpt la plak.. haishh

Reply

nur hidayah December 13, 2012 at 11:00

Takfaham lah , tahun ni ada berapa panggilan ? Dia cakap terpilih tapi bukan kumpulan pertama . Maksudnya ad kumpulak kedua ? Tlg reply tak faham sangat ni

Reply

Christina November 10, 2012 at 05:50

Does your blog have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send
you an e-mail. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

Reply

michael chang November 1, 2012 at 15:17

apa?

Reply

michael chang November 1, 2012 at 15:17

?

Reply

Mudax Nisya October 16, 2012 at 00:03

. hah ? betol kew tahun depan tade panggilan ke-2 n ke-3 ?
. Btw , axu dpad PLKN ! yeehaaa !!

Reply

Muhd Nadzmi October 5, 2012 at 16:18

kenapa kita dipilih ke plkn….bagi sebab

Reply

abgteror October 11, 2012 at 09:19

Sebab……..ntah la….aku dulu takde pun macam nie…..ok jea skang leh jadik org…..hehe

Reply

azim September 18, 2012 at 00:18

dengar kata… pnggilan yg dibuat nie.. termasok sekali siri ke 2,4,5,6,7,8.. betul ka.? hhha
klau betul nasib baik la aku :D

Reply

abgteror September 18, 2012 at 07:31

Insyallah rasanya betul la tahun nie diorg buat sekali intake jea. kalau tak salah maklumat la. tapi kalau ada sebarang pindaan akan diberitahu kelak yea…

Reply

azan September 12, 2012 at 20:48

tolong update lagi ya klu ada untuk pnggilan kedua :) tq

Reply

abgteror September 18, 2012 at 07:55

kalau ada insyallah. kalau takde maknanya tahun depan la pulak yea…

Reply

xiera August 16, 2012 at 22:30

betol ke tahun ni plkn 6 bulan?

Reply

xiera August 16, 2012 at 22:19

nak tnye kalau xnk pergi plkn boley x

Reply

Aku Shah August 7, 2012 at 23:22

Salam . 1Malaysia , hehe!

Wie , nak tnya , Aku dengar tahun depan ,
pelajar tingkatan 5 semua wajib masuk PLKN. betol kew ??

Please , Sila Reply , :D

Reply

sara Kwok August 5, 2012 at 18:12

Who do we write to or see to have this training deferred?
My daughter is still attending school

TQ

Reply

abgteror August 5, 2012 at 22:29

i will check for u soon. tq

Reply

mirul August 1, 2012 at 12:01

assalamualaikum,btul ke thun nie xde pggiln ke 2 or ke3??

Reply

abgteror August 1, 2012 at 12:14

wsalam mirul. dengar nya ramai yang berbunyik kata takde panggilan ke dua or 3 sebab dah terlampau lewat kot. Mungkin masa nie diambil untuk re-arrange jadual plkn akan datang

Reply

sya July 31, 2012 at 13:53

maknanya ada lah siri k3 11 ?

Reply

abgteror July 31, 2012 at 13:56

insyallah kalau mengikut maklumat yang disampaikan

Reply

c pengoda July 28, 2012 at 15:42

salam ad surat pemohonan kea toe ar…..

Reply

MOHD FAIZAL July 28, 2012 at 15:41

Sye nak ikut tpy tak dpat…uhaloo….!!! cm na toe ar…

Reply

MOHD FAIZAL July 28, 2012 at 15:40

AD SRAT RAYUAN KEA TOE…AR

Reply

poji torres July 28, 2012 at 14:47

cane yeh nk tgk senarai nama plkn 2013 ah

Reply

halim July 28, 2012 at 01:18

YE YE ak xdpt PLKN hurehhhhhhhhhhhhhhh……gmbirenye…

Reply

ika July 27, 2012 at 22:51

xdpt msok..teringin sgt2 nk pegi..urm..;-(

Reply

Naime February 14, 2014 at 21:50

Note from fifth grade teacher whose stneduts are participating in the Kiwanis essay contest: We have really enjoyed working on this project. It has sparked quite a bit of thinking about the stneduts own acts of kindness and they want to begin a “Kindness Club” here at school. I’m very proud of their ambition. Our class is writing essays on kindness as part of the Kiwanis essay contest. We have really enjoyed working on this project. It has sparked quite a bit of thinking about the stneduts own acts of kindness and they want to begin a “Kindness Club” here at school. I’m very proud of their ambition.

Reply

lean July 27, 2012 at 22:24

kalau saya nak tolak penawaran plkn macam mana

Reply

abgteror July 28, 2012 at 01:14

slalu kalau ade tawaran blaja sebelum daftar tu dah leh mintak kecuali….

Reply

Monalika February 14, 2014 at 21:44

The specialist I would like to work for would be a fmialy practitioner or a obstetrician. I would enjoy working in one of those because I am a big fmialy person and have had really good and really bad experiences in both of those types of settings. I would love to be a part of a wonderful team and with fmialy practitioner having the whole fmialy there learning about all of them. With obstetrician you get to help people with some of the best times of their lives and see them grow and the joy of babies. I loved my last child birth because of the people in the office from front desk to nurses to my dr they were all very nice, kind, friendly and caring. A physicians office I would not like to work would be a proctologist. That whole idea is just not something I want to deal with on the backside. I also wouldn’t want to work with an ophthalmologist because I’m not a big fan of going. I don’t like people in my face like that or messing with my eyes.

Reply

lukman July 27, 2012 at 20:13

Assalamualaikum,ni nak tanya ni…saye tak terpilih untuk sesi 2013,macane nak mohon untuk masuk plkn ni ye…..sebab saye minat sgt nak masuk plkn ni….

Reply

joe October 27, 2012 at 16:43

call dkt no nie. . 03-40274747 /03-40274000 tlg jgn gna public phone. .

Reply

cik smile July 27, 2012 at 19:25

nanti masih ada pemilihan ke untuk tahun 2014 untuk pelajar yang lahir tahun 1995 ni ?

Reply

lukman July 27, 2012 at 20:22

rasanye ade kotttt…

Reply

tinG-tonG July 27, 2012 at 14:53

salam~ nk tnye ade panggilan kedua atau ketige tak? klu saya tak dpt utk sesi 10/2013 adakah saya akn dipilih utk sesi yg berikutnya?

Reply

abgteror July 27, 2012 at 21:35

sesi berikutnya kalau ikut modul sebelum nie mesti ada…..tapi tak tau la untuk kali nie sebab ade jugak denga cerita hanya satu modul jea tahun nie. wallahualam…kalau ade nanti abgteror akan update lg ok.

Reply

Carol February 14, 2014 at 23:38

that he would need to take some x-rays. The x-ray room was fascinating to me. The room was dim and the x-ray epniqmeut really had me curious. Right then, I thought this is what I wanted to do when I grow up. So here I am now pursuing the career that intrigued me in my youth.The physician that I would not want to work for would be a surgeon. It seems to me that this would be a more intense and serious workplace. I’m not saying that being a Radiologist isn’t a serious job, but a Surgeon has a more complicated position depending on the situation. The people that you would have to deal with, I would imagine would not always be in good spirits especially if the surgery is high risk or life threatening. It would be hard for me to see and interact with patients day to day and then to know that they did not make it through a surgery or the outcome did not turn out the way they had hoped. This would weigh heavy on my mind and.

Reply

khairul July 27, 2012 at 14:24

salam…ermmm..nak tnya.cam na arr nak mohon plkn nie??

Reply

kayum jp July 27, 2012 at 07:32

yessss……

Reply

kayum jp July 27, 2012 at 07:31

yesss,,saya terpilih…..T.Q. PLKN…

Reply

anonymous July 26, 2012 at 22:13

OH TIDAK,,,, ak terpilih ~ .. :(

Reply

anonymous July 26, 2012 at 22:12

OH TIDAK…. ak terpilih~ .. :(

Reply

xiera August 16, 2012 at 22:23

tw xpe sdiy kn erm

Reply

fafa July 26, 2012 at 21:49

betul ke takde siri lain? hopefully betul :D

Reply

komot July 26, 2012 at 22:06

tak tahu lagi..sebab 2 just sumber dari twitter

Reply

eyka July 26, 2012 at 20:50

ouhh…hope sangat dapat pergi siri 11…tapi takot bersaing dengan urusan kemasukan U

Reply

hilmi July 26, 2012 at 20:35

where and when does it start ? through what ? mail or tv ?

Reply

Cj July 26, 2012 at 19:49

Is this the whole list? I heard that there will be updated tomorrow again. Is it true?

Reply

abgteror July 26, 2012 at 20:36

its just started today. maybe their will be new update . just maybe. if not, it will be on 11 series

Reply

Cj July 26, 2012 at 21:45

Thanks a lot :)

Reply

LOLA July 26, 2012 at 18:19

dah tua aku nie..langung tak berpeluang..hehe

Reply

abgteror July 26, 2012 at 20:36

hahahahhaha….dah lopeh la tuh….

Reply

norazahar adnan July 26, 2012 at 15:50

Anak saya di lahirkan tahun 1995. Semakan terkini menunjukkan dia tak terpilih untuk program 2013. Beliau sungguh berminat untuk menyertai program latihan. Bagaimana dan kepada siapa harus saya rujuk untuk membolehkan rayuan dibuat agar beliau boleh menyertai Program ini.

Reply

abgteror July 26, 2012 at 16:21

Assalamualaikum tuan,
Rayuan hanya akan dibenarkan selepas sesi pendaftaran bermula kerana akan mengambilkira mereka yang menolak program ini dan juga yang terpaksa menyambung pelajaran. Mungkin dalam masa sebulan, atau kurang, sy akan update entry untuk borang permohonan plkn 2013. harap maklum.

Reply

eyka July 26, 2012 at 20:16

bila siri 10 ni daftar..peluang untuk ke siri 11 and ada lagi kan??

Reply

abgteror July 26, 2012 at 20:34

jadual pendaftaran belum keluar lagi….untuk siri 11 akan ada…mungkin dipilih dari yg tercicir sesi ke 10

komot July 26, 2012 at 21:18

“terjumpa benda ni kat twitter,betulkah?? kalau betul hancur harapan nak pergi! nak mohon macam mane?”
Sesi PLKN 2013 akan berjalan serentak 1Malaysia pada 5 Januari 2013 . Tidak ada panggilan kedua ataupun panggilan ketiga lagi . Hanya satu panggilan sahaja :)

Via-twitter :) kahkahkah padan muka siapa yang kena pergi tuuu :p heeee selamat berkhidmat negara ♥

Reply

abgteror July 26, 2012 at 21:30

tapi kene tgk juga sapa yg start send tuh….maybe org yang tak dapat pi kot….hehe

komot July 26, 2012 at 22:09

by the way,,saya nak mintak tolong..ada seiapa tahu alamat surat menyurat PLKN OR JLKN? sebab saya hendak buat surat rasmi untuk permohonan

abgteror July 27, 2012 at 05:54

erk….kalau tak dapat tunggu masa rayuan dibuka nanti….

Reply

c penipu July 28, 2012 at 19:33

ad surat rayuan nty toe d bagi

Reply

rudiy November 30, 2012 at 13:41

kne gk

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post:

Contact-Penafian-SiteMap@abgteror